Kerevizli elma salatası nasıl yapılır?
Hafif bir salata ile günü tamamlayın!
4 kişilik
30 dakika
0 dakika
25 kalori
Kerevizli elma salatası için malzemeler;
- 6 adet elma (yeşil
- kırmızı)
- 1 adet büyük kereviz
- 1 limon
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- 2 yemek kaşığı soyulmuş tuzsuz badem
- 1-2 yemek kaşığı mayonez
- Taze çekilmiş karabiber
1
Kuru üzümleri suya koyun. Salataya eklemeden hemen önce hafif sıkarak sudan alın.
2
Elmaların dördünü üst tarafları kapak olacak şekilde kesin, en dibine inmeden içlerini oyun.
3
Son olarak kararmamaları için limonlayın.
4
Diğer iki elmayı ufak küp şeklinde doğrayın veya ufak parizyen kaşıkla top top çıkartıp limonlayın.
5
Kerevizi soyup rendeleyin.
6
Kerevizi, mayonezi, elmayı, üzümleri, bademi ve biberi karıştırın.
7
Servis yapacağınız zaman içi boşaltılmış elmalara koyarak sunun.