Kestaneli bezeli iki renkli mousse
Kestaneli bezeli iki renkli mousse tarifi
Malzemeler:
300 gr süt
30 gr nişasta
90 gr toz şeker
1 bardak ezilmiş beze
1 kahve fincanı sıcak süt
1 kahve fincanı benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
1 çay bardağı haşlanmış ve ezilmiş kestane
Hazırlanışı:
Süt, şeker ve nişastayı bir tencerede koyun. Isınınca içine bir yumurta sarısı ekleyin ve hızlıca karıştırın. Muhallebi kıvamını alınca ezilmiş bezeleri içine atın, iyice karıştırıp el blender’ından geçirin ve bardaklara bölüştürün. Sıcak sütü, çikolatayı ve kestaneyi de iyice karıştırın. Bezeli muhallebinin üzerine eşit bir şekilde paylaştırın. Soğumaya bırakın. Pişmaniye veya meyvelerle süsleyip servis yapabilirsiniz.