Kestaneli pilav nasıl yapılır? Yılbaşı için vazgeçilmez tarif
Yılbaşı sofranız için lezzetli ve göz alıcı bir kestaneli pilav tarifine ne dersiniz? İşte pek çok davet sofrası için hazırlayabileceğiniz kestaneli için pilav tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
Davet sofralarınıza yakışacak çok lezzetli bir tarif kestaneli pilav tarifi ile karşınızdayız. Hazırsanız hem lezzetli hem de pratik yapılışıyla kestaneli pilav tarifine birlikte bakalım...
4 kişilik
20 dakika
20 dakika
139 kalori
Kestaneli pilav için malzemeler
- 10 adet kestane
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı iç badem
- 1 adet orta boy soğan
- 1
- 5 su bardağı et veya tavuk suyu
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz (kestaneleri haşlamak için)
- Kıyılmış maydanoz
1
Kestanelere çizik atılır ve tuzlu su içerisinde haşlanır.
2
Kuş üzümü sıcak su içerisinde bekletilir.
3
Tereyağı ve zeytinyağı pilav tenceresine eklenir.
4
Yemeklik doğranmış soğan kavrulur. İçerisine pirinç eklenerek kavrulmaya devam edilir.
5
Su eklenerek pişmeye başlanır.
6
Ayrı bir tencerede badem ve dolmalık fıstık kavrulur.
7
Pilav pişme işleminin yarısında badem, dolmalık fıstık, süzülmüş kuru üzüm, soyulmuş kestane ve baharatlar eklenerek pişmeye devam edilir.
8
Servis edilirken maydanoz serpilir.