Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? Adım adım kıbrıs tatlısı tarifi
Kıbrıs’a özgü hafif ve leziz bir tatlı olan Kıbrıs tatlısı özellikle son yıllarda oldukça popüler. Kıbrıs tatlısını evde kolayca yapmak mümkün. Peki, Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? İşte Kıbrıs tatlısı tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
Kıbrıs tatlısı tarifi son yıllarda oldukça popüler. Özellikle hafif fakat lezzetli bir tatlı arayanlar Kıbrıs tatlısına yöneliyor. Kıbrıs tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı Lezzet editörü şef Başak Öngel'den geliyor! (Bu tarifin ardından Kakaolu irmik tatlısı tarifine de göz atabilirsiniz)
9 kişilik
20 dakika
50 dakika
200 kalori
Kıbrıs Tatlısı Tarifi için Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı galeta unu
- ½ su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı kırık ceviz
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- 10 gr kabartma tozu
- 5 gr vanilin
Şerbet için;
- 2 su bardağı su
- 1-1
- 5 su bardağı şeker
- 2 damla limon suyu
Krema için;
- 1 litre süt
- 5 gr vanilin
- 5 yemek kaşığı nişasta
- ½ su bardağı şeker
- 1 paket krem şanti
1
Şerbet için şeker ve su bir kaba alınarak kaynatılır.
2
İçerisine limon suyu eklenerek altı kapatılır. Şerbet soğutmaya bırakılır.
3
Kek için yumurta ve şeker bir kapta çırpılır. İçerisine yağ eklenir ve çırpılmaya devam edilir.
4
Kalan kuru malzemeleri ekleyerek spatula ile karıştırılır.
5
170 derecede 30 dakika pişirilir.
6
Fırından çıkan tatlı 5 dakika dinlendirilir ve şerbet dökülür.
7
Krema için krem şanti dışındaki malzemeler kaynatılır. Ardından toz krem şanti eklenerek karıştırılır.
8
Soğuyan kekin üzerine krema dökülerek soğutulur ve servis edilir. Afiyet olsun.