Kimyonlu yoğurt soslu fırınlanmış bakla

Şef Müge Ergül'den öğle veya akşam için serin bir lezzet

Malzemeler
1 kg bakla
Zeytinyağı
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Sosu için;
5 yemek kaşığı yoğurt
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Dereotu
Toz kimyon

Hazırlanışı
Tüm baklaları ayıklayın. Yıkayıp süzdükten sonra tuz, karabiber, zeytinyağı ve rendelenmiş bir diş sarımsakla derin bir kasede karıştırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Yoğurt sosu için; dereotunu ince ince kesin. Tuz, karabiber, zeytinyağı ve kimyonu iyice karıştırın. Servis ederken önce yoğurt sosu tabağın altına koyun. Daha sonra fırınlanmış baklaları üzerine yerleştirin. Son olarak üzerine biraz zeytinyağı dökün.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil