Kinoa köftesi tarifi nasıl yapılır? Glütensiz tarif...
Glütensiz beslenenler için Nişantaşı Healin’in sağlıklı menüsünden nefis bir tarif... Glütensiz kinoa köftesi tarifi nasıl yapılır diyorsanız Elele arşivinden bu tarifi deneyebilirsiniz. İşte kinao köftesi tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
2 kişilik
90 dakika
20 dakika
253 kalori
Köfte için gerekli malzemeler;
- 1/2 su bardağı haşlanmış beyaz kinoa
- 1/2 su bardağı haşlanmış siyah kinoa
- 1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1/2 su bardağı chia tohumu
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
- Karabiber
Sos için;
- 6-7 adet orta boy olgun domates (soyulup doğranmış)
- 1 orta boy soğan (doğranmış)
- 2 diş sarımsak
- 1 küçük boy havuç
- doğranmış
- 2-3 adet fesleğen yaprağı
- 150 gr kültür mantarı
- Tuz
- Karabiber
Pilav için;
- 1 su bardağı yabani pirinç
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1
Köfteleri hazırlamak için chia tohumunu 1 bardak ılık su ile en az 1 saat önceden ıslatıp bekleyin.
2
Ardından başka bir yerde köfte için olan bütün malzemeleri bir kap içinde karıştırın.
3
Ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Yağlı kağıt serilmiş tepside, 180 derecede 15 dakika fırınlamanız yeterli.
4
Sos için; soğanları zeytinyağında kavurun. İçine havuç ve sarımsak ekledikten sonra 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
5
Fesleğen hariç tüm malzemeleri ekleyin.
6
Domatesler suyunu çekene kadar bu karışımı kısık ateşte pişirmeye devam edin.
7
İnce doğradığınız mantarları ise çelik bir tavada zeytinyağı ile soteleyin ve suyunu çekmiş domatesli karışıma ekleyin.
8
İnce kıyılmış fesleğen ile karıştırıp servis tabağına alabilirsiniz.
9
Yanına hazırlayacağınız pilav için; pirinçleri suda haşlayıp süzün. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve bezelye ile karıştırın.