Kinoalı, chia tohumlu, baharatlı bazlama tarifi nasıl yapılır?

Sahrap Soysal'dan çok farklı bir bazlama tarifi... Bazlamanın kalorisinden korkuyorsanız artık bunu düşünmenize gerek yok bu sağlıklı bazlama tarifi ile bazlamanın keyfine varacaksınız. Kinoalı, chia tohumlu baharatlı bazlama tarifi nasıl yapılır diyorsanız tarifimize bakabilirsiniz.

2020 hepimizin yeme içme alışkanlıklarını kökten değiştirdi. Özellikle dışarıdan yemeği tercih edenler için evde yemek hazırlamak bir milat oluşturdu. Pandeminin yarattığı etkiyle hepimiz daha sağlıklı lezzetlere yöneldik. Bağışıklığımızı güçlendirmede bize destek olacak seçimler yapmaya çalıştık. Normalleşme süreciyle birlikte eski rutinlerimize yavaş yavaş dönüyor olsak da; bir grup için yeni normalin kuralları bambaşka...  Tüm bunlar da karşımıza yeni menüler çıkartıyor tabii. Elele bu süreçte şeflerden, diyetisyenlerden, yemek yazarlarından lezzetli ve sağlıklı reçeteler almıştı. Bu tarifler arasında Sahrap Soysal'dan kinoalı, chia tohumlu, baharatlı bazlama tarifi de vardı. Hazırsanız tarife bakalım... (Diyet etimek tatlısı tarifi de ilginizi çekebilir)

4 kişilik
30 dakika
0 dakika
150 kalori

Kinoalı, chia tohumlu, baharatlı bazlama için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yulaf ezmesi
  • 1 çay bardağı beyaz kinoa
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı ince doğranmış yeşil soğan
1 Büyük bir kasenin içine chia tohumunu koyup, sütü ilave edin.
2 Kaşıkla karıştırıp bir kenarda 20-30 dakika bekletin.
3 Böylece chia tohumu jöle kıvamına gelecektir.
4 Bu da hamurun tutunmasını, dağılmamasını sağlayacak.
5 Sonra içine yumurtayı kırın. Bu arada yulaf ezmesi, kinoa ve ceviz içini mutfak robotunda, ince bulgur kıvamına gelene kadar çekin.
6 Bu karışımı da yumurtanın içine aktarıp tuz, kimyon, karabiber, pul biber, kekik, kuru nane ve ince doğranmış yeşil soğanı da ilave edin.
7 Kaşıkla veya spatulayla iyice karıştırın.
8 Yumuşak, elinize yapışan bir hamur elde edeceksiniz.
9 Bu hamuru buzdolabına ya da serin bir yere koyup 10-15 dakika bekletin.
10 Hamur bekledikçe sertleşecektir. Şimdi geniş bir tavaya veya krep tavasına iki kaşık sıvıyağ koyun ve orta ateşte kızdırın.
11 Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerine bastırıp köfte gibi yassı şekil vererek inceltin.
12 Kızgın tavada önlü-arkalı kızartın.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil