Kinoalı ve tavuklu salata nasıl yapılır? Kinoalı ve tavuklu salata tarifi
Kinoa, çok fazla lif oranına sahip olmasıyla birlikte et kadar proteinli bir besin. Salatalara da oldukça fazla yakışıyor. Tüm gün tok kalmanızı sağlayacak bu besleyici salatayı mutlaka evinizde deneyin. Kinoalı ve tavuklu salata tarifini Zeyta’nın şefi Aleyna Akçay veriyor...
Ana vatanı Peru olan kinoa kolestrol içermeyen, genellikle tohumları nedeniyle tarımı yapılan bir bitki türü. Görünümü ve tadı itibariyle tahıla benzer. Bitkinin yenilen kısmı, çiçeklerinin tohuma dönüşmüş halidir. Yapılışı basit ancak çok besleyici olan kinoalı salata, özellikle yaz aylarının ferahlatıcı bir lezzeti olabilir. Çölyak hastaları ve glüten intoleransı olanların da severek yapabileceği bir tarif.
Yılbaşı akşamının eğlence ve lezzetlerinin ertesi günü vücudunuzu yorgunluktan ve biriktireceği toksinlerden arındırmak için güne kinoalı salatayla zinde başlayabilirsiniz. Tarif Zeyta’nın şefi Aleyna Akçay’dan geliyor... (Bu tarifin ardından Izgara avokado salatasına göz atabilirsiniz.)
3 kişilik
15 dakika
15 dakika
90 kalori
Kinoalı ve tavuklu salata için malzemeler
- 1 su bardağı kinoa
- 1.5 su bardağı kiraz domates
- 2 kapya biber
- Akdeniz yeşilliği
- 1 göbek marul
- 1 portakal
Tavuk için;
- 2 parça tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kuru biberiye
- Kişniş
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 yemek kaşığı hardal
Sos için;
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı bal
- Kişniş
- Kimyon
- Sarımsak tozu
- Tuz
- Pul biber
1
Tavuğu küp kestikten sonra tüm malzemelerle karıştırarak dolapta marine edin.
2
Kinoayı bir tencereye alarak üzerini geçecek şekilde su ekleyerek pişirdikten sonra buzdolabında soğutun.
3
Ardından salata malzemelerini doğrayın.
4
Marine ettiğiniz tavukları tavada pişirin.
5
Tüm malzemeleri bir araya getirdikten sonra sosu bir kasede çırparak salatanın üzerine dökün ve servis edin.