Kiraz sapı çayı tarifi nasıl yapılır? Kiraz sapı demleme yolları...

Kiraz sapının faydaları saymakla bitmez. Pek çok hastalığa şifa olan kiraz sapı çay olarak da tüketilebiliyor. Peki bu kadar değerli olan kiraz sapı çayı nasıl yapılır? Yemek sitesi Lezzet editörü Başak Öngel, Elele okurları için evde demleyebileceğiniz lezzetli kiraz sapı çayı tarifini hazırladı.

Kiraz sapı çayı tarifinin ardından kiraz sapının faydaların nelerdir? başlıklı makalemize de bakabilirsiniz.

1 kişilik
2 dakika
10 dakika
0 kalori

Kiraz Sapı Çayı İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 ml su
  • 10 adet kurutulmuş kiraz sapı

KİRAZ HAKKINDA

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Prof. Dr. Vedat Göral, "Günde bir su bardağını dolduracak miktarda kiraz yemek; kalp, mide, böbrek ve karaciğer sağlığını korur, kanserle felç riskini azaltır, saç ve cildi güzelleştirir. Ancak aşırı tüketmemek gerekir. Aksi takdirde karaciğer yağlanması ve insülin direncine neden olabilir" diyor.
1 Su kaynatılır.
2 Kiraz sapları içerisine atılarak 5 dakika kaynatılır. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Sıcak suya koyularak demlenebilir ancak su ile birlikte 5 dakika kaynatırsanız tadı suya daha iyi geçecektir.
90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... Erkeğin kalbine giden 12 öneri Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek neden peruk taktığını Aslan burcu erkeğini etkileme yolları: Bu 15 öneriye dikkat! Buse Terim’den boşanma sonrası ilk açıklama Ceyda Düvenci ve Bülent Şakrak ayrılığında şaşırtan iddia