Kış pudingi nasıl yapılır? Zeynep Dinç’in kış pudingi tarifi...
Kış günlerinde lezzetle yiyebileceğiniz ve son derece basit bir puding tarifi ile karşınızdayız. İşte Zeynep Dinç’in yorumuyla sevdikleriniz için harika bir kış pudingi tarifi...
Bu tarifin ardından Kakaolu kış pudingi yapmak isteyenlerin için Zeynep Dinç’in tarifi ise şu şekilde:
- 4 bardak süt
- 3/4 bardak toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tutam deniz tuzu
Üzeri için
- Marshmallow (pürmüzle veya ocakta yakılmış)
- Hindistan cevizi
- Kırmızı şeker (şeker hamurundan kendiniz istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.)
3 kişilik
20 dakika
30 dakika
66 kalori
Puding için;
- 3 adet yumurta sarısı
- 3 bardak tam yağlı süt
- 3/4 bardak toz şeker
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 1 tutam deniz tuzu
Servis için;
- Kakao
- Kavrulmuş fındık
- Küçük kurabiyeler
1
Bir kasede mısır nişastası ile yarım bardak sütü çırpıp kenara ayırın.
2
Kalan sütü, tuz ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynama noktasına gelmeyecek kadar ısıtın.
3
Başka bir kasede yumurta sarılarını çırpın. Bir kepçe sıcak sütten ekleyip çırpmaya devam edin. Bu karışımı yavaşça tencerenin içine döküp karıştırın. Ardından mısır nişastasını ekleyip karıştırmaya devam edin. Orta ateşte kaynayıp ceylan gözü olana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kaselere bölüp ılık veya soğuk servis edin. Servis ederken kakao, fındık ve kurabiye ile süsleyebilirsiniz.