Kıymalı kuru börek

Malzemeler
1 yumurta
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
Aldığı kadar un
Açmak için:
Tuz
Nişasta
250 gr margarin veya tereyağı
Harcı için:
300 gr kıyma
2 soğan
Tuz
Karabiber
Ayçiçeği yağı

Hazırlanışı:
Soğanları kıyıp ayçiçeği yağında kıymayla birilikte kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Çukur bir kapta ayçiçeği yağı, süt, su ve bir tatlı kaşığı tuzu çırpma teliyle iyice çırpın. Unu ilave edip yoğurun. Hamuru 20 bezeye ayırın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek on yufkayı üst üste yerleştirerek iki grup yapın. İki grubu açabildiğiniz kadar ince açın. Yufkaları ikiye bölün. Harcı yufkaların kenar kısımlarına paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Yufkaların arasına yağ sürün. Uç kısımlarını yumurta akıyla yapıştırın. Ruloları dört eşit parçaya kesip tepsiye dizin. Üzerlerine tereyağı sürüp fırında pişirin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil