Kıymalı rulo börek tarifi nasıl yapılır?

Hafta sonu kahvaltılar ya da çay yanına gidebilecek bir önerimiz var: Kıymalı rulo börek... Nasıl yapılır diyorsanız işte tarif ve yapılış aşamaları...

  • Malzemeler:

    3 yufka
    400 g kıyma
    2 kuru soğan
    1 kırmızı kapya biber
    Tuz
    Karabiber
    Kimyon
    Sosu için
    1 yumurta
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı süt
    3 yemek kaşığı yoğurt
    Tuz

    Hazırlanışı:
  • Sos için yumurta, sıvı yağ, süt, yoğurt ve tuzu karıştırın. Ardından kıyma, soğan, biber ve baharatları karıştırma kabında harmanlayın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 1 adet yufkayı serin. Kenarda kalan fazla kısımları içeri katlayın.
  • Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. İkinci ve üçüncü katları da aynı şekilde tamamlayın.
  • Son yufkanın üzerine, hazırladığınız kıymalı karışımı yayın.
  • Böreği, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Piştikten sonra üzerini temiz bir bezle örtün ve 15 dakika kadar bekletin. Böreği rulo haline getirerek servis yapın.


Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil