Kıymalı taş böreği nasıl yapılır? Tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Beş çaylarının aranan hamur işlerinden börek pek çok seçeneğiyle lezzetli sofraların baş tacı. Kıymalı börek nasıl yapılır? Kıymalı taş böreği nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...
Bu yazımızda kahvaltılar için Kıymalı Taş Böreği tarifini paylaşıyoruz. Daha fazla kahvaltılık tarif için kahvaltılık tarifler ve kahvaltı için pratik tarifler haberlerine de bakabilirsiniz.
6 kişilik
25 dakika
50 dakika
150 kalori
Kıymalı taş böreği tarifi için gerekli malzemeler
- 6 kare milföy hamuru
- 2 adet soğan
- ince yemeklik doğranmış
- 350 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 300 ml et suyu ya da su
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 2 yumurtanın sarısı
- 80 g donuk bezelye
- Çörek otu
- Tuz
- Karabiber
1
Tereyağında soğanları kavurun, renk almaya başladıklarında kıyma ekleyerek devam edin.
2
Salça ekleyin, kokusu gidince et suyu ve baharatları ilave edin.
3
Altını kısın ve yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişmesine yakın, bezelyeleri ilave edin ve bezelyelerin yumuşadığından emin olun. Kuru nane, tuz ve karabiber ekleyerek lezzetlendirin, soğumaya alın.
4
Milföy hamurunu unlu tezgahta açın ve kareler kesin.
5
İçerisine harç koyun ve bohça şeklinde kapatın.
6
Ayrı bir kapta yumurta sarısını çırpıp böreklerin üzerine sürün, çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt-üst ızgara fan modunda altın sarısı rengi alıp kabarıncaya kadar 25-30 dakika pişirin.