Kızılcık reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında kızılcık reçeli tarifi ve yapım aşamaları

Bol miktarda C vitamini içeren kızılcık reçeli, Türk mutfağında sevilerek tüketilen reçeller arasında bulunuyor. Peki Kızılcık reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında kızılcık reçeli tarifimizle karşınızdayız. İşte evde kolaylıkla yapabileceğiniz kızılcık reçeli tarifi...

12 kişilik
15 dakika
35 dakika
250 kalori

Kızılcık Reçeli için Malzemeler

  • 2 kg kızılcık
  • 1-2 adet limon tuzu
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 buçuk kg şeker
1 Kızılcıklar yıkanır, temizlenir.
2 Tencere içerisine alınan kızılcığın üzerine şeker eklenir ve bir gece boyunca bekletilir.
3 Ertesi gün limon tuzu dışında olan malzemeler eklenerek pişirilir.
4 Kızılcıklar yumuşadığında, reçel kıvamına geldiğinde limon tuzu ilave edilir.
5 Kavanozda muhafaza edilir.
6 Soğuduktan sonra servis edilir.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil