Köfte nasıl yapılır? Anne köftesi tarifi, malzemeler ve yapım aşamaları...
Köftenin Türk mutfağında yeri ayrıdır. Hem pratik hem de besleyici olması nedeniyle neredeyse herkesin favorisi olmaya aday yemeklerin başında geliyor. Bir de tarif annenizin yaptığı gibiyse tadından yenmez. Biz de sizin için annenizin köftesine en yakın olanı hazırladık...
Köfteyi kim sevmez ki... O enfes kokusu burnunuza cız bız sesi ise kulaklarınıza gelmiştir bile... Herkesin sevdiği, damak tadına uygun farklı bir köfte tarifi vardır. Ancak birçok kişinin favorisi 'anne köftesi'dir. Peki, bu güzel tarifi evde denemeye ne dersiniz? İşte aradığınız pratik ve lezzetli anne köftesi tarifi...
4 kişilik
-115 dakika
10 dakika
750 kalori
Anne köftesi için malzemeler:
- 750 gr kıyma
- 2 soğan
- 4 dilim ekmek içi
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
1
Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta, karabiber ve tuzu derin bir kapta yoğurun.
2
Yoğurduğunuz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekillendirin.
3
Tereyağını tavada ısıtın.
4
Köftelerin her iki tarafını da kızartıp sıcak servis yapın.