Meze Tarifleri: En Popüler, Sevilen, Pratik Mezeler

Meze ne demek? Meze nasıl yapılır? Bu sayfada meze konusuna bakıyoruz. Aşağıda farklı meze tarifleri, gerekli malzemeler ve meze yapım aşamalarını bulabilirsiniz. İşte en popüler, sevilen meze tarifleri...

MEZE NE DEMEK?

Sofra kültürünün önemli lezzetleri arasında meze de vardır. Öncelikle meze ne demek? Meze kelimesi Farsça kökenli bir kelime. Farsça maze, maza yani tad, lezzet" sözcüğünden evrilmiştir. Türk Dil Kurumu Sözlüğü'nde mezenin farlı anlamları yer alır. Bir tanesi içki içilirken yenen yemektir. Halk ağzında meze küçük tabak anlamına da gelir. Mezeler sofrada aslında sohbeti çağrıştırır. Küçük porsiyonlar halinde sunulur, amaç doymak değildir. Ana yemek öncesi aperatif olarak sunulur. Peynir, yoğurt, salam gibi sadece yiyeceklerden oluşabildiği gibi patlıcan, barbunya, semizotu gibi çeşitli sebzelerden de meze yapılır. Bir diğer meze grubu kalamar, karides, hamsi gibi deniz ürünlerinden yapılan mezelerdir.

MEZE ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Peki, meze çeşitleri neler? İlk akla gelen mezeler şunlardır: (Meze isimlerine tıklayarak ve sayfanın en altından meze tariflerine ulaşabilirsiniz)

Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi
Bal kabaklı humus tarifi Peynir ezmesi tarifi nasıl yapılır?
Peynir ezmesi tarifi Zahter salatası tarifi Peymane salatası tarifi Muhammara tarifi Pastırmalı humus tarifi Midye Dolma Kabak Çiçeği Dolması Tarifi Pesto humus Çemen tarifi Humus Tarifi Haydari tarifi Levrek marin tarifi Topik tarifi Fava tarifi Arnavut ciğeri tarifi Deniz börülcesi tarifi Borani Tarifi Çerkes tavuğu tarifi Girit ezmesi tarifi Acılı ezme tarifi Atom tarifi