Köri soslu tavuk yemeği tarifi nasıl yapılır? (Kremalı)
Beyaz etlere çok yakışan köri sosu sofranıza lezzet katacak. Peki, evde köri soslu tavuk yemeği tarifi nasıl yapılır?Evde pratik bir sos hazırlamak isterseniz Gizem Güzey kremalı kremalı köri soslu tavuk tarifini sizler için hazırladı.
Köri sosunun Hindistan'da ortaya çıktığı ve o zamandan beri dünyanın birçok bölgesine yayıldığı düşünülür. Öğütülmüş baharatların karışımıyla tatlandırılmış bir sos veya sos ile yapılan bir yemek anlamına gelir. Hindistan'dan İngiltere'ye taşındığı biliniyor. Baharatlı soslu yemekler, antik çağlardan beri, Güney Asya mutfağının temel dayanağı olmuştur. Kremalı köri soslu tavuk tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz.
4 kişilik
10 dakika
20 dakika
405 kalori
Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 1 kilo tavuk göğsü
- 2 adet soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tane yeşil biber
- 2 tane kırmızı biber
- Yarım kutu sıvı krema (100 ml)
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
KÖRİ HAKKINDA
1
Soğanı yemeklik doğrayın.
2
Tavuk etini ve biberleri uzun şeritler halinde doğrayın.
3
Zeytinyağını tavaya ilave edin.
4
Doğranmış tavuğu tavaya ilave edin.
5
Tavuk suyunu çekene kadar pişirin.
6
Soğanları ve biberleri ekleyin ve 10 dakika daha kavurun.
7
Yarım paket kremayı döküp pişirmeye devam edin.
8
Köri, karabiber, kekik ve tuzu ekleyip 2 dakika daha kavurup rengi sarıya dönünce tencerenin kapağını kapatıp, dinlenmeye bırakın.