Korsan çorbası tarifi nasıl yapılır?
Türk mutfak kültüründe çorbanın özel bir yeri var. Sağlıklı çorbalar dünya genelinde de çeşitli tariflerle sofralarda yer buluyor. Bu kez Elele arşivinden korsan çorbası tarifine bakıyoruz. İşte korsan çorbası tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
4 kişilik
10 dakika
10 dakika
120 kalori
Korsan çorbası tarifi için gerekli malzemeler
- 1 levrek
- 100 gr ahtapot
- 100 gr karides
- 1 küçük pavurya
- 100 gr mantar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kekik
- Kırmızı pul biber
- Maydanoz
- Balık suyu
- Tuz
1
Tüm malzemeyi küçük doğrayıp tereyağında kavurun. Geniş bir tencereye alıp balık suyunu ilave edin.
2
Ocaktan almaya yakın kekik ve kırmızı pul biberi ekleyerek 2 taşım kaynatın. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.