Köz biber & Domates nasıl yapılır?
Moshe Aelyon & Vera Damar, iki şahane ismin bir araya gelmesiyle oluşan MoVe La Ventura; aile mirası olan özel tariflerinden köz biber ve domates tarifi.
DERLEYEN: SELEN TANYERİ
TARİFLER: LA VENTURA
FOTOĞRAFLAR: CUSTOMAKERS
4 kişilik
40 dakika
20 dakika
36 kalori
Köz biber & Domates için malzemeler;
- 3 adet kapya biber
- 15-20 adet cherry domates
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı acı biber sosu
- 2 diş sarımsak
- Süzme yoğurt
- 100 gr çiğ fındık
- 1/2 tatlı kaşığı kişniş tohumu
- 1/2 tatlı kaşığı kimyon tohumu
- 1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
1
Biberleri ince şeritler halinde, domatesleri ise ortadan ikiye kesin.
2
Hazırladıklarınızı bir kabın içine alın.
3
Üzerine rendelenmiş sarımsak, acı biber sosu, nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekledikten sonra iyice karıştırın.
4
Önceden ısınmış 180 derece sıcak fırının ızgara programında 15-20 dakika kadar ısıtın.
5
Tava içine fındık, kişniş tohumu, kimyon tohumu, kırmızı biber ve 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını karıştırın ve kavurun.
6
Süzme yoğurdu biraz tuz ile tatlandırın ve servis tabağına yayın.
7
Üzerine biberli domatesleri, bıraktığı sos ile birlikte koyun ve en son fındıkları da serptikten sonra servis yapabilirsiniz