Köz biberli karabuğday salatası

Biber közlemesi ile lezzetli mi lezzetli bir tarif ister misiniz? Hem hafif hem de bir o kadar lezzetli olan köz biberli karabuğday salatası tarifini sizler için Özge Beydağ Yılmaz hazırladı. İşte Özge Beydağ Yılmaz’dan pratik ve lezzetli köz biberli karabuğday salatası tarifi.

Derleyen: Selen Tanyeri
Tarifler & Fotoğraflar: Özge Beydağ Yılmaz

5 kişilik
25 dakika
40 dakika
145 kalori

Köz biberli karabuğday salatası için malzemeler

  • 1 su bardağı karabuğday
  • 4 adet közlenmiş biber turşusu
  • 8-10 adet kornişon turşu
  • Yarım demet dereotu
  • 5-6 dal taze nane
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
1 Karabuğdayı bir tencereye koyun, üstüne çıkacak kadar su ekleyin. Ardından ocakta kaynamaya bırakın. Bu esnada diğer malzemeleri hazırlayabilirsiniz. Karabuğday ortalama 10 dakika içinde pişer, düzenli kontrol etmelisiniz. Bir başka kasenin içine ise küp küp doğranmış biberleri ve kornişon turşusunu ekleyin. Kullanacağınız yeşillikleri yıkayın, ince ince doğradıktan sonra kaseye ilave edin. Sos için zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve sarımsak rendesini küçük bir kapta karıştırın. Karabuğday piştikten sonra alıp süzün, soğuk sudan geçirin, ılındıktan sonra malzemelerin olduğu kaseye alıp içine tuz ekleyip, hepsini karıştırın. Ardından salata sosunu da ilave edip karıştırın. Sosun çekmesi için belli bir süre bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... Erkeğin kalbine giden 12 öneri Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek neden peruk taktığını Aslan burcu erkeğini etkileme yolları: Bu 15 öneriye dikkat! Buse Terim’den boşanma sonrası ilk açıklama Ceyda Düvenci ve Bülent Şakrak ayrılığında şaşırtan iddia