Közlenmiş biber sarma nasıl yapılır? Közlenmiş biber sarma tarifi
İçine girdiği her yemeği aşırı lezzetli yapan kapya biberleri bu sefer peynirlerle buluşturuyoruz. Tadına doyum olmayan kokusu ile iştahı kabartan, meze olarak da yapabileceğiniz közlenmiş biber sarma tarifi veriyoruz...
4 kişilik
30 dakika
15 dakika
96 kalori
Közlenmiş biber sarma tarifi için malzemeler
- 3 salçalık kırmızıbiber
- 6 dal Frenk soğanı
- 100 gr yarım yağlı beyaz peynir
- 100 gr tulum peyniri
- 1-2 tutam maydanoz
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
1
Biberleri közleyin.
2
Peynirleri bir kaseye alarak çatal yardımı ile iyice ezin.
3
İnce doğranmış maydanozu, zeytinyağı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
4
Kırmızıbiberlerin kabuğunu soyup ayıkladıktan sonra her biberi uzunlamasına ikiye kesin.
5
Geniş kısmına peynirli harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
6
Frenk soğan ile bağlayın. Servis tabağına dizin.
7
Üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapın.