Közlenmiş patlıcanlı ızgara dana pirzola

Közlenmiş patlıcanlı ızgara dana pirzola tarifi

Malzemeler:
3 orta boy patlıcan
1 kırmızı dolmalık biber
Yarım limonun suyu
2 orta boy kabak
8 iri kültür mantarı
4 orta boy domates
4 sivri biber
24 yeşil kuşkonmaz
200 gr dana pirzola (4 parça)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Deniz tuzu
3 yemek kaşığı hazır fesleğen sos

Hazırlanışı:
İki patlıcan ve kırmızıbiberi ızgarada çevirerek közleyin. Kabuklarını soyup iri parçalar halinde kesin. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırıp sos elde edin. Patlıcan ve közlenmiş biberi sos ile karıştırın. Kalan patlıcan ve kabağı yuvarlak dilimleyin. Domatesleri ortadan ikiye bölün. Fesleğen sos sürüp mangalda kızartın. Kuşkonmaz, mantar, sivribiber, kabak ve patlıcanı bir kapta fesleğen sos, zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandırıp ızgarada kızartın. Dana pirzolaları ızgaraya yerleştirip üzerine deniz tuzu serpin ve bir kez çevirip içi hafif pembe olana dek kızartın. Izgara sebzeler ve közlenmiş ılık patlıcan ile birlikte servis yapın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil