Eminim hepinizin, evine davet edildiğinizde bir başka heyecanla gittiğiniz becerikli arkadaşlarınız vardır. Onların evleri, masaları, sunumları, yemeklerinin çeşidi, lezzeti bir başka olur… Nasıl derler; “ellerinin ayarı iyidir”… Yemek sırasında fotoğraflar çekilir, kahveler içilirken tarifler alınır, X’in pastası, Y’nin keki, kurabiyesi vs diye kaydedilir… ve ilk fırsatta evde denenir… Kendi yaptığımız zaman aynı lezzeti bulamasak da yeni ve değişik bir tarif denemek çok keyiflidir. İşte, size bu yazıda böyle bir tarif vereceğim… Sevgili dostum Esra’nın izniyle… Şimdiden herkesin eline sağlık!
Malzemeler
Beze için 4 yumurta akı
1 fiske tuz
200 gr toz şeker (1 bardak)
File badem
Krema için 400 ml süt (2 bardak)
1 yumurta sarısı
50 gr toz şeker (2 yemek kaşığı) (isteğe göre daha az da olabilir)
50 gr mısır nişastası (daha az kıvamlı daha akıcı olmasını istiyorsanız yarım ölçü de kullanabilirsiniz)
Doğal vanilya (toz ya da özüt olarak)
100 ml çiğ krema
Çilek
Yapılışı
1. Fırınınızı 220 derecede ısıtın.
2. Yumurta akları, tuz ve şekerin yarısını biraz çırpın. Yumurta akları hafif köpürmeye başladığında geri kalan şekeri de ilave edin. Yumurta akları iyice kabarıp kar gibi olana kadar çırpın. Spatuladan düşmeyecek kıvama getirin.
3. Fırın tepsisinin üstüne pişirme kağıdı yayın. Kağıt, kenarlardan 3-4 parmak taşacak büyüklükte olsun.
4. Kağıdın üstüne çırpılmıs yumurta aklarını boşaltın ve büyük bir spatula yardımıyla tepsinin üzerine yayın, kenarları temizleyin. Bu işlem sırasında köpürmüş yumurta aklarını söndürmemek için biraz hızlı olmak gereklidir.
5. Üzerine bolca file badem serpin, fırına verin.
6. 220 derecede ısıtılmış fırında önce 8 dakika pişirin, sonra fırının ısısını 160 dereceye düşürerek 10 dakika daha pişirin.
7. Fırından çıkardıktan sonra 15 dakika soğuması için bekletin.
8. Bezeniz pişerken içinin kremasını hazırlayın. Çiğ krema hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyun. Orta ateşte çırparak pişirin. Pişip kıvam aldığında ateşi söndürün ve çiğ kremayı ekleyin. Çırpın. Krema soğuyana kadar çırpma işlemini ara ara tekrarlayın.
9. İçinde bezenin bulunduğu tepsinin üstine bir başka tepsi kapayın ve dikkatlice ters çeviri. Şimdi, kağıt üstte olmalı. Çok dikkatli bir şekilde, bezeyi kırmamaya dikkat ederek, yavaşça pişirme kağıdını çıkarın. Kağıda yapışık kısım yumuşak olmalı (pişmemiş diye sakın üzülmeyin!), aksi halde rulo yapmak mümkün olmaz.
10. Kremayı bezenin üstüne yayın.
11. Yıkanmış ve kurulanmış çilekleri ikiye bölün ve kremanın üstüne serpiştirin. Çok fazla olmamasına dikkat edin. Yoksa rulo yaparken zorlanabilirsiniz.
12. Bezenizi dikkatli bir şekilde kalın bir rulo haline getirin. Servis tabağına alın, çileklerle süsleyin. Buzdolabında bekletin. Soğuk servis edin.
Afiyet olsun…
Tüm sorularınız için pelinsbakery@gmail.com adresine mesaj gönderebilirsiniz. Instagram @pelinsbakery ‘den pastalarımı takip edebilirsiniz…