Krep suşi tarifi evde nasıl yapılır? Güzide Mertcan'ın tarifi...
Güzide Mertcan’dan ton balığı, krem peynir ve avokado ile muhteşem bir lezzet. Krep suşi tarifi evde nasıl yapılır diyorsanız okumaya devam edin...
4 kişilik
40 dakika
20 dakika
180 kalori
Krep suşi için malzemeler
- Krep için:
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağından biraz az un
- 1 fiske tuz
- 2 su bardağı süt (dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir)
- İç harcı için:
- 2 paket zeytinyağlı ton balığı
- 1 yemek kaşığı mısır
- 1 salatalık turşusu
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 2 tatlı kaşığı krem peynir
- 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
- 1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze soğan sapı
- 1 olgun avokado
1
Krep malzemelerini çırpın ve yağsız krep tavasında arkalı önlü pişirin.
2
İçi için krem peynir, mayonez, dereotu, taze soğan, minik doğranmış turşu ile sos hazırlayın.
3
Krep üzerine sürüp, üzerine ton balığı ve mısırı serptikten sonra rulo yapın.
4
Avokadoyu yarım ay şeklinde ince doğrayıp kreplerin üzerine dizin ve iki parmak kalınlığında dilimleyerek servis edin.