Kuğu profiterol tarifi nasıl yapılır?
Hem pasta hem de tatlı ikisi bir arada! Son zamanlarda ünlülerinde sıklıkla pasta tercihlerinde gördüğümüz kuğu profiterol oldukça lezzetli. Farklı sunum arıyorsanız misafirlerinize şölen yaratacak kuğu profiterol tarifinin yapım aşamalarını hazırladık. İşte kuğu profiterol tarifi...
7 kişilik
40 dakika
60 dakika
430 kalori
Kuğu profiterol tarifi için gerekli malzemeler
- 140 gr tereyağı
- 200 ml su (1 su bardağı)
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
Kreması için
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 5 gr vanilin
Üzeri için
- Pudra şekeri
1
Hamuru için tereyağı ve su bir tencereye alınır.
2
Tereyağı eridikten sonra un eklenerek kavrulur. Kenara alınır ve ılımaya bırakılır.
3
Ilıyan hamura tek tek yumurtalar kırılarak yedirilir.
4
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine küçük dikdörtgenler şekilde bir kısmı sıkılır. Hamurun kalan kısmı ise kuğunun boynu olacak şekilde ‘s’ harfi şeklinde kağıda sıkılır.
5
180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
6
Muhallebi için bütün malzemeler tencereye eklenerek kıvam alana kadar pişirilir. Pişince kenara alınarak soğutulur.
7
Hamurların dikdörtgen olanlarının içi açılır ve krema koyulur, kapatılır. Boyun için yapılan hamurlar yerleştirilir.
8
Pudra şekeri serpilerek servis edilir. Afiyet olsun!