Kuru Meyveli ve Fındıklı Glütensiz Kurabiye Nasıl Yapılır? Glütensiz Kurabiye Tarifi
Glüten hassasiyetiniz varsa; ya da glüteni hayatından çıkarmış biriyseniz, glütensiz un ve biraz da en iyi doğal tatlandırıcılardan biri olan hurma şurubu ile hazırlanan bu kurabiyelere bayılacaksınız. İşte Şef Berfe Tümen'in Elele Dergisi için hazırladığı glütensiz kurabiye tarifi...
Glütensiz beslenme son yıllarda oldukça popüler. Glüten hassasiyeti olanlar ve ya glüten tüketmek istemeyenler bu tarifleri kolayca hazırlayıp afiyetle yiyebilirler. Öğleden sonra atıştırmalıkları ve kahve yanında yemek için mükemmel. İşte Şef Berfe Tümen'in Elele Dergisi için hazırladığı kuru meyveli ve fındıklı glütensiz kurabiye tarifi... (Bu tarifin ardından glütensiz kinoalı kek tarifine de göz atabilirsiniz...)
10 kişilik
15 dakika
30 dakika
70 kalori
Kuru Meyveli ve Fındıklı Glütensiz Kurabiye İçin Malzemeler
- 2/3 su bardağı tereyağı
- 1/4 su bardağı bal/elma suyu/ hurma şurubu
- 2 yumurta sarısı
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı glütensiz un
- 3 yemek kaşığı badem/fındık unu
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi unu
- 1 tutam tuz
- İri kesilmiş fındık/badem veya ceviz
- Kuru kayısı ve kuru üzüm
GLÜTEN HAKKINDA
1
Fırın 175 derecede ısıtın.
2
Tereyağı ve tatlandırıcıyı mikserle karıştırın.
3
Yumurtaları ardından unları ardından kuru meyve ve fındıkları ekleyerek karıştırmaya devam edin.
4
İsteğe bağlı top şeklinde veya yuvarlak kurabiye olarak şekillendirin ve fırın tepsisine yerleştirip 30 dakika pişirin.