Kuşbaşı kuzu etli patlıcan

Kuşbaşı kuzu etli patlıcan tarifi

Malzemeler:
2 bostan patlıcan
1 soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 dolmalık kırmızı biber
500 g kuşbaşı kuzu eti
3 domates
Yarım su bardağı dolmalık fıstık
Tuz
Karabiber
Yarım çay kaşığı tarçın
4~5 dal taze nane
Yarım su bardağı küp doğranmış beyaz peynir

Hazırlanışı:
Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Bir kabak oyacağı yardımı ile iç kısımlarını çıkartın ve kenara ayırın. Patlıcanları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika közleyin. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Salçalar, küp doğradığınız kırmızı biber ve kuzu etlerini ilave edip pişirin. Etlerin  rengi dönmeye başlayınca ayırdığınız patlıcan içleri, küp doğradığınız domates, dolmalık fıstık, tuz, karabiber ve tarçını ilave edip 15-20 dakika daha pişirin. İnce doğradığınız taze naneyi ilave edip ocaktan alın. Kuzu etli harcı fırından çıkan patlıcanların içerisine doldurun. Küp doğradığınız beyaz peynir ile süsleyerek sıcak servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil