Kuşbaşılı etli pide tarifi nasıl yapılır?
Pide olmazsa olmaz lezzetlerden biri hem kahvaltılarda hem beş çayında yenilebilecek lezzetlerin arasında yerini alıyor. Ayrıca bir gün sonra ısıtıp yiyebileceğiniz bu tarif oldukça pratik. Peki kuşbaşılı etli pide nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları..
3 kişilik
45 dakika
25 dakika
530 kalori
Kuşbaşılı etli pide tarifi için gerekli malzemeler
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı ılık su
- 500 g un
- Tuz
Üzeri için
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 soğan
- 250 g kuşbaşı kuzu eti
- 2 domates
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- Tuz
- Karabiber
- Üzeri için
- Taze biberiye
1
Pide hamuru için, mayayı ılık suyla ezip kabarıncaya kadar bekletin.
2
Unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Mayalı su ve tuzu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
3
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp iki misli kabarıncaya kadar bekletin.
4
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Küp doğradığınız soğan ve kuşbaşı etleri kavurun.
5
Et suyunu çekince küp doğradığınız domates, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın, üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın ve etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
6
Hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Her birine pide şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
7
Üzerine etli karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin.
8
Taze biberiye dalları ile süsleyin. Sıcak ya da ılık servis yapın.