Kuşkonmazlı tart

Kuşkonmazlı tart tarifi

Malzemeler:
250 g un
Tuz
125 g küp doğranmış tereyağı
1 yumurta
2 yemek kaşığı susam
100 g kuşkonmaz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı balzamik sirke
Tuz
Karabiber
Fesleğen
2 su bardağı rendelenmiş dil peyniri
1 kırmızı kapya biberi
Üzeri için
Toz parmesan peyniri

Hazırlanışı:
Un, tuz ve tereyağını ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin. Yumurta ve susamı ekleyip hamur toparlanıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açarak tart kalıbına yerleştirin ve buzdolabında bekletin. Kuşkonmazları geniş bir tavaya alın. Üzerine zeytinyağı ve balzamik sirke gezdirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp hafif diri kalacak şekilde çevirerek pişirin. Hamurunuzu buzdolabınızdan çıkarın ve üzerine rendelenmiş dil peyniri serpin. Kuşkonmazları sıra sıra dizin. İnce yuvarlak doğradığınız kırmızı kapya biberini de kuşkonmazların üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Toz parmesan serpip sıcak servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil