Kuzu pirzola tarifi nasıl yapılır? Lokum gibi kuzu pirzola yapmanın püf noktaları
Kuzu pirzola özellikle özel günlerde tercih edilen bir yemek. Siz de yılbaşında ne yapacağınıza karar veremediyseniz kuzu pirzolaya şans verebilirsiniz. İşte Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi, Akademisyen Gökhan Taşpınar özel tarifleriyle kuzu pirzola tarifi...
6 kişilik
10 dakika
40 dakika
300 kalori
Kuzu pirzola tarifi için malzemeler
- 6-8 adet kuzu pirzola
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 adet soğan
- Defne yaprağı
- Kekik
- karabiber
- tuz
1
Uygun bir kaba (Tuz hariç) bütün malzemeleri ekleyin. (Soğanları rendeleyin)
2
Kuzu pirzolaları da bu sosun içerisine ekleyelim ve marine edin ve üzerini streç film ile kapatarak birkaç saat buzdolabında dinlendirin.
3
Dinlenen etleri, marine sosundan birazını ve biraz tuzu yağlı kağıda sarıp önceden ısıtılmış 180°C fırında 40 saat kadar pişirin. Sonra üstünü açıp 5-10 dk kadar daha pişirin ve servise edin.