Lahana sarması nasıl yapılır? Tüm püf noktalarıyla lahana sarması tarifi

Sofralarımızı hem görünüşü, hem kokusu, hem de lezzetiyle şenlendirecek bir tarif: Lahana sarması. Türk Mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan lahana sarmasının tarifini tüm püf noktaları ile veriyoruz....

7 kişilik
40 dakika
60 dakika
231 kalori

Lahana sarması tarifi için malzemeler

  • 1 orta boy lahana
  • Zeytinyağı

İçi için;

  • 3 adet soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
1 Lahananın kök kısmını kesip lahana parçalarını ayırın
2 Geniş bir tencerede su kaynatın ve yaprakları haşlayın.
3 Birkaç dakika haşlanan yaprakları süzgeçle kenara alın.
4 İç harç için soğanlar ince yemeklik doğrayın.
5 Zeytinyağı tavaya alın ve soğanları kavurun.
6 Ardından yıkanmış pirinçler içerisine ekleyin.
7 Dolmalık fıstık, kuş üzümü, toz şeker, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
8 1 su bardağı su ekleyerek pişmeye bırakın.
9 Yarı pişen iç harç lahana yapraklarının içerisine koyun.
10 Ardından lahanaları sarın ve tencereye dizin.
11 1 bardak su, zeytinyağı ve limon suyu ile pişmeye bırakın. Soğuk servis edin. Afiyet olsun.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil