Lahana sarması nasıl yapılır? Tüm püf noktalarıyla lahana sarması tarifi
Sofralarımızı hem görünüşü, hem kokusu, hem de lezzetiyle şenlendirecek bir tarif: Lahana sarması. Türk Mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan lahana sarmasının tarifini tüm püf noktaları ile veriyoruz....
7 kişilik
40 dakika
60 dakika
231 kalori
Lahana sarması tarifi için malzemeler
- 1 orta boy lahana
- Zeytinyağı
İçi için;
- 3 adet soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
- Karabiber
- Yenibahar
1
Lahananın kök kısmını kesip lahana parçalarını ayırın
2
Geniş bir tencerede su kaynatın ve yaprakları haşlayın.
3
Birkaç dakika haşlanan yaprakları süzgeçle kenara alın.
4
İç harç için soğanlar ince yemeklik doğrayın.
5
Zeytinyağı tavaya alın ve soğanları kavurun.
6
Ardından yıkanmış pirinçler içerisine ekleyin.
7
Dolmalık fıstık, kuş üzümü, toz şeker, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
8
1 su bardağı su ekleyerek pişmeye bırakın.
9
Yarı pişen iç harç lahana yapraklarının içerisine koyun.
10
Ardından lahanaları sarın ve tencereye dizin.
11
1 bardak su, zeytinyağı ve limon suyu ile pişmeye bırakın. Soğuk servis edin. Afiyet olsun.