Lahana turşusu kavurması nasıl yapılır?
Lahana turşusu kavurmasını ister yemeklerin yanında isterseniz sulu yemek şeklinde tüketebilirsiniz. Peki, nasıl yapılıyor? Gizem Güzey sizler için lahana turşusu kavurması tarifi hazırladı. Hazırsanız başlayalım...
Beyaz lahana, çorbadan sarmaya kadar farklı şekillerde sofralarda kendine yer buluyor. Probiyotik özelliği olan lahana besleyiciliği ve faydalarıyla da tercih nedeni. Healthline'a göre lahana turşusu, optimal sağlık için önemli olan birçok besin içerir. (Bu makalenin ardından lahana turşusu yemeği tarifine de bakabilirsiniz)
Bir fincan (142 gram) lahana turşusu şunları sağlar:
Kalori: 27
Yağ: 0 gram
Karbonhidrat: 6 gram
Lif: 4 gram
Protein: 1 gram
Sodyum: Günlük Değerin (GD) %41'i
C Vitamini: GD'nin %23'ü
K1 Vitamini: GD'nin %15'i
Demir: GD'nin %12'si
Manganez: GD'nin %9'u
B6 Vitamini: GD'nin %11'i
Folat: GD'nin %9'u
Bakır: GD'nin %15'i
Potasyum: GD'nin %5'i
4 kişilik
20 dakika
30 dakika
160 kalori
Lahana Turşusu Kavurması İçin Gerekli Malzemeler
- 1 tane doğranmış kuru soğan
- 1-2 tane ezilmiş sarımsak
- Beyaz lahana turşusu
- Fasulye turşusu
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pul biber
LAHANA TURŞUSU HAKKINDA
1
Turşuların tuzunun çıkması için suda bekletin.
2
Bir tencereye sıvı yağı ekleyip, doğradığınız soğan ve sarımsağı kavurun.
3
Lahanaların suyunu süzün ve fazla suyunu sıkın.
4
Turşuları doğrayın.
5
İlk önce fasulye turşusunu tencereye ilave edin ve 5-6 dakika kavurun.
6
Ardından lahana turşusunu ekleyip iyice soteleyin.
7
En son baharat ile tatlandırın. Afiyet olsun.