Lahana turşusu yemeği nasıl yapılır?
Lahana sağlık açısından oldukça değerli. Kavurması, turşusu, yemeği gibi farklı şekillerde tüketilebilen lahana Türk mutfağında önemli bir yere sahip. Peki lahana turşusu yemeği nasıl yapılır? Gizem Güzey sizler için lahana turşusu yemeği tarifini hazırladı.
Sağlık sitesi Healthline'a göre lahana turşusu, optimal sağlık için önemli olan birçok besin içerir. Lahananın turşusunu yaparak beyaz lahanaya probiyotik özellik de kazandırabilirsiniz. Ancak kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler tarafından dikkatli kullanılmalı. (Bu tarifimizin ardından lahana turşusu ve lahana turşusu kavurması tariflerimize de bakabilirsiniz)
4 kişilik
10 dakika
25 dakika
90 kalori
Lahana Turşusu Yemeği Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- Yarım lahana turşusu
- Yarım büyük soğan
- 2 çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- Sıcak su
- Sucuk
LAHANA HAKKINDA
1
Pirinçleri yıkayın ve suda bekletin.
2
Lahananın fazla tuzunu alabilmek için suda bekletin ve süzün.
3
Fazla suyunu alabilmek için lahanaları sıkın ve ince ince kesin.
4
Soğanı yemeklik doğrayın.
5
Bir tencereye yağı koyun ve soğanları kavurmaya başlayın.
6
Soğanlar kavrulduktan sonra lahanayı koyup yumuşatın. Ortalama 10-15 dakika pişirin.
7
Salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Bu aşamadan sonra sıcak suyu ilave edip pirinçleri ekleyin ve kaynamaya bırakın.
8
Bütün suyu çekmeden önce sucukları ilave edin ve suyunu çektirin. Altını kapatın ve dinlendirin. Afiyet olsun.