Leblebi helvası nasıl yapılır? Adım adım leblebi helvası tarifi

Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan lezzetlerden biri olan leblebi helvasını siz de mutfaklarınızda deneyebilirsinz. Peki, leblebi helvası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte yalnızca 4 malzemeden oluşan leblebi helvası tarifi...

Helva, Türk mutfak kültüründe önemli bir tatlı.  Leblebi helvası da Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan lezzetler arasında yer alıyor.  Yaklaşık 20 dakikada hazırlanan leblebi helvası hem pratik, hem de kendine has lezzetiyle ağızlarda harika bir tat bırakıyor. Sizler de farklı tatlı denemek istiyorsanız yalnızca 4 malzemeden oluşan leblebi helvası tarifini deneyebilirsiniz. (Bu tarifin ardından kolay un helvası tarifi,  Tahinli Kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.)

2 kişilik
10 dakika
15 dakika
351 kalori

Leblebi Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr leblebi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • ¾ su bardağı süt
1 100 gr leblebi mutfak robotunda toz haline getirilir.
2 Mutfak robotu yoksa havanda döverek de toz haline getirebilirsiniz.
3 Bir tavada tereyağı eritilir. Üzerine leblebi tozu eklenir ve rengi değişene kadar kavrulur.
4 Daha sonra şeker ve süt ilave edilir. Süt çekilinceye kadar tahta kaşıkla karıştırılır.
5 Süt tamamen çekildiğinde, helva servis tabaklarına alınır ve servis edilir. İsteğe göre Maraş dondurması ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... Erkeğin kalbine giden 12 öneri Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek neden peruk taktığını Aslan burcu erkeğini etkileme yolları: Bu 15 öneriye dikkat! Ceyda Düvenci ve Bülent Şakrak ayrılığında şaşırtan iddia Yengeç burcu erkeğini 35 maddede etkileme sanatı