Limon dolgulu puflar

Limon dolgulu puflar tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
Yarım paket yaş maya
50 ml eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un
1 paket dolgu kreması
2.5 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Üzeri için
Pudra şekeri

Hazırlanışı:
Mayayı 1 su bardağı ılık süte ekleyip eriyene kadar karıştırın. Yumurta, tereyağı, pudra şekeri, vanilya ve unu mayalı süte ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Gerekirse un ilave edebilirsiniz. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin. Dolgu kremasını süt ve limon kabuğu rendesi ile birlikte katılaşıncaya kadar çırpın. İnce uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Ayçiçek yağını derin bir tavada ısıtın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp kısık ateşte çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hazırladığınız dolgu kremasını topların içine sıkın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil