Limon kremalı bisküvi

Limon kremalı bisküvi tarifi

Malzemeler:
250 g tereyağı (oda ısısında)
1 paket vanilya
80 g pudra şekeri
225 g un
75 g mısır nişastası
Limonlu krema için
4 limon
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı mısır nişastası
125 g tereyağı (oda ısısında)
Üzeri için
Pudra şekeri

Hazırlanışı:
Limonlu krema için limonların kabuklarını ince rendeleyip suyunu sıkın. Yumurtaları ve vanilyayı sos tenceresine alıp iyice çırpın. Şeker, limon suyu, nişasta ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak 9-10 dakika pişirin. Tereyağını ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp 3 dakika çırpın ve soğumaya bırakın. Fırını 160 dereceye ayarlayın. Tereyağı, vanilya ve şekeri mikserle iyice çırpın. Un ve nişastayı ekleyerek karıştırın. Hamurdan 2 tatlı kaşığı kadar parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm aralıklarla dizin. Çatalı una bulayıp izi çıkacak şekilde hamurların üzerine bastırın. Fırında hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 17 dakika pişirin. Fırından alıp 5 dakika beklettikten sonra ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın. Bisküvilerin arasına limonlu krema sürüp sandviç şeklinde kapatın ve üzerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil