Limon kreması tarifi nasıl yapılır?
Limon, buluştuğu her tarifte aromasıyla dikkat çeker. Daha çok tatlı eşlikçisi nefis mi nefis limon kreması tarifi Şef Bahar yılmazdan geliyor.
Derleyen: Selen Tanyeri
Tarifler: Bahar Yılmaz
Fotoğraflar: Hande Göksan/Eatdrinkshoot Stüdyo
2 kişilik
15 dakika
20 dakika
440 kalori
Limon kreması için malzemeler
- 80 ml taze limon suyu
- 4 adet yumurta sarısı
- 90 g tuzsuz tereyağı (soğuk)
- 80 g toz şeker
- 5 ml vanilya özütü
- 2 adet limon zest (kabuk rendesi)
1
İlk olarak tereyağı ve şekerin yarısı ile limon zesti, bir sos tenceresine alıp şeker ve
tereyağ tamamen eriyene kadar karıştırın. Yumurta sarıları ve şekerin kalan yarısını
ayrı bir kasede çırpın ve erittiğiniz tereyağlı şekeri süzüp, azar azar üzerine ilave ederek karıştırın.
2
Sosu, komple bir sos tenceresine aktarın ve orta ateşte marmelat kıvamı alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alan karışımı, ocaktan alıp kalan soğuk tereyağını ve vanilya özütünü ekleyip elde çırpma işlemiyle homojen hale getirin.
3
Üzerine temas edecek şekilde streç film ile kapatıp oda sıcaklığına geldiğinde minimum
bir gece dinlendirip ardından kullanabilirsiniz.