Limon şekerlemesi

Limon şekerlemesi tarifi

Malzemeler:
4 limon
2 su bardağı şeker
6 su bardağı su
Üzeri için
Toz şeker

Hazırlanışı:
Limon kabuklarını boyuna olacak şekilde dilimleyerek çıkarın. 4 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın. Limon kabuklarını ekleyip kaynatmaya devam edin. İki dakika kaynattıktan sonra suyunu süzerek limon kabuklarını çıkarın. Bu işlemi her defasında suyu değiştirerek 3 kere tekrarlayın. Aynı tencereye 2 su bardağı su ve şekeri ekleyip kaynatın. 45 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra limon kabuklarını ekleyin. Limon kabuklarını şurup ile kaplanıncaya kadar pişirin. Izgara teli üzerine alarak 1 gece bekletin. Toz şekere bulayıp biraz daha bekleyin. Servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil