Limon soslu lüfer ızgara

Lüfer ızgara tarifi...

Malzemeler
4 lüfer fileto
Yarım demet pazı
1 limonun suyu
5-6 kapari
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 kırmızıbiber
1 havuç
1 tutam toz şeker
1 kabak
2 yemek kaşığı domates püresi
1 diş sarımsak
Tuz

Hazırlanışı
Kabakları jülyen doğrayın. Havucun yarısını halka şeklinde kesin. Havucu zeytinyağında soteleyin. Kırmızıbiberi kıyın ve havucun üzerine bir yemek kaşığı dolusu ekleyip karıştırın. Kabağı ilave edin. Domates püresi, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişirin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ve tuzu çırpın. Kalan havucu küçük doğrayın. Sosa kapari, havuç ve kırmızıbiberi ekleyip karıştırın. Pazıyı yıkayıp doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Balığı ızgarada pişirin. Pazı ve garnitürle birlikte servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil