Limon ve kapari soslu balık kek

Limon ve kapari soslu balık kek tarifi

Malzemeler:
500 g sudak balığı
1/2 bağ taze soğan
3 dal taze kişniş
10 g toz şeker, 50 g galeta unu
50 g shitake mantarı
1 yumurta
10 ml balık sos
5 ml susam yağı
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Pane harcı için
150 g un
100 g panko
2 yumurta
Sosu için
30 ml limon suyu
90-100 ml sızma zeytinyağı
1/2 limon kabuğu rendesi
10-15 g kapari
Tuz
Karabiber
Sosun hazırlanışı
Tek yapacağınız şey bütün malzemeyi bir kapta karıştırmak. Sonrasında bu muhteşem sos yemeğinize gerçek tadını verecektir. Ailenizle birlikte keyifle yiyeceğiniz akşam yemeğiniz servise hazır.

Hazırlanışı: 
Önce balıkları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Ardından kişniş, taze soğan ve shitake mantarları da kuşbaşı doğrayıp balıklara ilave edin. Geri kalan malzemeyi de ekleyip hepsini karıştırın. Karışıma köfte şeklini verdikten sonra un, yumurta ve panko ile paneleyin. Fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında alt-üst fan modunda 20-25 dakika pişirin.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil