Limonlu cheesecake

Limonlu cheesecake tarifi

Malzemeler:
Tabanı için:
1.5 paket yulaflı bisküvi
125 g tereyağı
Peynir dolgusu için:
600 g labne peyniri
200 ml krema
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yumurta

Hazırlanışı:
Yulaflı bisküviyi un haline gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin. Erittiğiniz tereyağını ilave edip iyice karıştırın. Tereyağlı bisküvili karışımı yağlı kağıt serili kelepçeli bir tart kalıbının tabanına elinizle bastırarak yayın. Peynir dolgusu için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar çırpın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan kekin soğumasını bekleyin. Soğuyan keki bir gece buzdolabında bekletin. limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil