Limonlu paluze

Limonlu paluze tarifi

Malzemeler:
5 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı buğday nişastası
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı file badem
Süslemek için
1 tatlı kaşığı rendelenmiş beyaz çikolata
Taze nane yaprakları
Böğürtlen

Hazırlanışı:
Nişastayı 1 bardak su ve limon suyu ile inceltin. Kalan suyu bir tencerede kaynatın. Nişastalı suyu tencereye karıştırarak azar azar ilave edin. Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Şekeri ekleyip karıştırın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatmaya devam edin. Ocaktan alıp file bademi ekleyin. Ilınmaya bırakın. Paluzeyi servis kaselerine paylaştırın. Soğuyunca dilerseniz böğürtlen, taze nane yaprakları ve rendelenmiş beyaz çikolata ile servis yapın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil