Lor kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
Çay saatlerinin olmazsa olmazı kurabiyeler damakta zevk şöleni yaşatıyor. Plaza İnsanı Mutfakta kitabının yazarı Sedefnaz Yaşar’dan çay saatleriniz için yumuşacık nefis bir kurabiye tarifi. Lor kurabiyesi nasıl yapılır? Lor kurabiyesi için tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı...
8 kişilik
10 dakika
30 dakika
339 kalori
Lor kurabiyesi için malzemeler
- 300 gr tatlı lor peyniri
- 1 su bardağı şeker
- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında yaklaşık 2 dolu yemek kaşığı)
- 1 yumurta (oda sıcaklığı)
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2 su bardagı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı toz şeker (üzerine serpmek için)
1
Fırını önceden 180 derece ile ısıtın. Derin bir kapta lor peyniri ve şekeri iyice iç içe geçene kadar yoğurun. Sonra tereyağını, yumurtayı, ince rendelediğiniz limon kabuğu rendesini ekleyin ve tekrar yoğurun.
2
Un, vanilya ve kabartma tozunu bir elek yardımıyla kaba ekledikten sonra yoğurmaya devam edin. Hamurun, yumuşak ve kolay şekil verilebilir halde olması önemlidir. Çok yapışıp, şekil bile verilmiyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
3
Hamuru buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin. Fırın kağıdı serili fırın tepsisine hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayarak şekil verin. Tepsiye dizerken hamurların kabarma payını düşünerek dizmeyi unutmayın.
4
Üzerlerine toz şeker serpebilirsiniz. İsterseniz, içi toz şekerle dolu olan bir kaseye üst kısımlarını bandırarak da uygulayabilirsiniz. Ortalama 30 dakika pişirmeniz yeterlidir.