Lor peynirli mürdüm erikli kek
Lor peynirli mürdüm erikli kek tarifi
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı lor peyniri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
10 yemek kaşığı un
300 g anjelik erik
Üzeri için
5 anjelik erik
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı su
Hazırlanışı:
Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Zeytinyağı, süt, lor peyniri, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Unu ekleyin. Karışımı yağladığınız bir kek kalıbına alın. üzerine ince yarım ay dilimlediğiniz erikleri yerleştirin. önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Erikleri yarım ay şeklinde dilimleyip yapışmaz bir tavaya alın. üzerine toz şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar pişirin. Nişastayı su ile inceltip eriklere ekleyin ve koyulaştıktan sonra ılınması için ateşten alın. Soğuyan keki servis tabağına alın ve hazırladığınız erik sosu kekin üzerine döküp soğuk servis yapın.
* Lezzet dergisinden alınmıştır.