Lor peynirli patatesli börek nasıl yapılır? Lor peynirli patatesli börek tarifi...
Davet ettiğiniz misafirlerinize çayın yanında sunabileceğimiz çeşitli börekler, en lezzetli ve en pratik tariflerden. Yufkayla yapılan lor peynirli patatesli börek pratik yapılışıyla çok az zamanınızı alacak. Lor peynirli patatesli börek tarifi Lezzet editörü Başak Öngel'den geliyor...
Besleyici ve doyurucu niteliği sayesinde her zaman menülerimizde olan böreklerin oldukça fazla türü var. Besin değeri açısından oldukça zengin bir sebze olan patatesle hazırlanan lor peynirli börek tadına doyulmaz lezzet! Hemen her öğünde tüketilebilen patatesli lor böreği, konuklarınızı ağırlayacağınız günlerde de pratik olarak yapabileceğiniz bir tarif. Lezzet editörü Başak Öngel Elele okurları için lor peynirli patatesli börek tarifi verdi... (Bu tarifin ardından Kolay Boşnak Böreği tarifimize göz atabilirsiniz.)
6 kişilik
20 dakika
45 dakika
245 kalori
Lor Peynirli Patatesli Börek Tarifi için Malzemeler
- 3 adet yufka
Harç için;
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Ara katlar için;
- ½ su bardağı su
- ½ su bardağı sıvıyağ
- 3 çay kaşığı nişasta
- 1/3 çay bardağı süt
1
Harç için öncelikle patatesler tuzlu suda haşlanır.
2
Patatesler haşlanırken bir tavaya yağ alınarak soğanlar kavrulur.
3
Patates ezilerek soğanların içerisine yerleştirilir.
4
Baharatlar ile birlikte kavrulur ve ardından altı kapatılarak lor peyniri eklenir.
5
Yufka açılır üçgen şeklinde parçalara bölünür.
6
Ara kat sosu çırpılır ve yufka üzerine sürülür.
7
Harç koyulur ve yuvarlanarak kapatılır.
8
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişirilir. Afiyet olsun.