Lor peynirli poğaça

Lor peynirli poğaça tarifi

Malzemeler
1 hazır ekmek hamuru
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı karbonat
1.5-2 su bardağı un
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı lor peyniri
Üzeri için
Yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Su, ayçiçek yağı ve karbonatı küçük bir tencereye koyup orta ısılı ateşte ısıtın. Ekmek hamurunu yoğurma kabına koyup üzerine bu karışımı ekleyin ve yoğurun. Unu yavaşça ekleyip yoğurarak çok yumuşak, ele yapışan bir hamur elde edin. Kıyılmış maydanozu ve lor peynirini ekleyip yoğurmaya devam edin. Elinizi ayçiçek yağına batırıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve parçaları yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. üzerlerine yumurta sarısı sürüp 20 dakika tepside dinlendirin. önceden 200 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Servis yapın.

* Tarif Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil