Madelaines (madlen kek) tarifi nasıl yapılır?
Akademisyen ve şef Semen Öner’in yorumuyla tadı damaklarda kalacak bir lezzete imza atın. İşte Madelaines (madlen kek) tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
20 kişilik
10 dakika
30 dakika
234 kalori
Madelaines için malzemeler;
- 150 gr tereyağı
- 140 gr şeker
- 24 gr bal
- 10 gr limon kabuğu rendesi
- 165 gr yumurta (3-4 adet)
- 150 gr un
- 4 gr kabartma tozu
- Bir tutam tuz
1
Tereyağını ve şekeri krem olana kadar iyice çırpın.
2
Bal, tuz ve limon kabuğu rendesini bu karışıma ekleyin.
3
Yumurtaları da teker teker karışıma katarken, bir yumurtayı yedirdikten sonra diğerini ekleyerek devam edin.
4
Un ve kabartma tozunu karıştırarak, hazırladığınız harca ekleyin.
5
Madlen kalıplarını yağlayıp, unlayın ve harcı kalıplara dökün.
6
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
7
Tel üzerinde soğumaya bırakın. Kalıbı ters çevirerek çıkartabilirsiniz.
8
İsterseniz erimiş çikolataya daldırarak ve Hindistan cevizi ya da benzeri çerezlerle süsleyerek servis edebilirsiniz.