Magnolia nasıl tarifi yapılır? Ev yapımı magnolia tarifi ve püf noktaları
Magnolia hem lezzetli hem de hafif tatlılar arasında yerini alıyor. Magnolianın yapılışı bir o kadar da kolay! Peki magnolia tarifi nasıl yapılır? İşte tüm gerekli malzemeler ve püf noktalarıyla magnolia tarifi…
Magnolia Tatlısının Sunumu
Magnolia sunumu için cam kavanozlar ya da kuplar tercih edebilirsiniz. Dondurmalıkla da servis yapabilirsiniz. Migros Sanal Market’ten sizin için bulduğumuz dondurmalıkla şık bir sunum yapabilirsiniz. Magnolia tatlısında görsellik önemlidir. Meyvelerin muhallebinin arasında kalması görünmemesine sebep olur. Bu yüzden meyveleri kup, kavanoz ya da dondurmalığınızın dışardan görünen yüzeyine yaslayarak dizmenizi öneririz. Böylece estetik bir görüntü yakalarsınız. Üzerine fındık ya da rulokat gofret koyarsanız daha iddialı bir sunum elde edersiniz.
Magnolia Tatlısının Püf Noktası
Magnolia yaparken dikkat etmeniz gereken ilk nokta, muhallebi kıvamıdır. Muhallebi kıvamı için kısık ateşte pişirmek en önemli etkendir. İkincisi faktör ise tel bir çırpıcı kullanmak. Muhallebi karışımı kısık ateşte pişerken devamlı karıştırarak karışımının topaklanması engellenmelidir. Bu yüzden muhallebi kıvam alana kadar ocağın başından ayrılmayın. Böylece muhallebiniz istenilen akışkan kıvamda olur.
Magnolia tarifi için gerekli malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2/3 su bardağı un
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 gr vanilin
- 50 gr tereyağı
- 300 gr krema
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 50 gr bebek bisküvisi
- Mevsim meyveleri