Mahluta çorbası nasıl yapılır? Mahluta çorbası tarifi

Mahluta çorbası özellikle kış aylarında sıcak bir başlangıç yapmak için tüketilir. İçinizi ısıtacak çok besleyici çokta lezzetli olan mahluta çorbası tarifini içeriğimizde bulabilirsiniz... İşte mahluta çorbası tarifi için gereken malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

4 kişilik
10 dakika
30 dakika
73 kalori

Mahluta çorbası tarifi için malzemeler

  • 250 gr döğme yarma
  • 100 gram çekilmiş mercimek
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 2 kaşık tereyağ
  • baharat

Mahmuta Çorbası Hakkında

Mahluta çorbası, Antakya yöresine özgü mercimek çorbasıdır. Bazı yörelerde Malhıta adı da verilir.
1 Bir ölçek yarma, iki ölçek su, bir çay bardağı çekilmiş mercimek ve istenildiği kadar baharatın katılmasıyla yapılır.
2 Önce yarma ve mercimek ıslatılarak hazır hale getirilir.
3 Sonra su kaynatılır. Suya mercimek ve yarma katılarak pişirilir.
4 Tencere indirilmeden tavada kızartılmış tereyağında güzelce kavrulan soğanlar üzerine dökülür.
5 Kavrulmuş soğanla birlikte yemek, bir miktar daha ateşte tutulur ve servise hazır hale getirilir. 
Erkeğin kalbine giden 12 öneri Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek neden peruk taktığını Aslan burcu erkeğini etkileme yolları: Bu 15 öneriye dikkat! Yengeç burcu erkeğini 35 maddede etkileme sanatı Oğlak burcu erkeğini etkilemenin 15 yolu Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi