Mantar burger tarifi nasıl yapılır?
Mantarın en cezbedici hali... Sizi 2016 yılına götürüyoruz. Yaklaşık 6 yıl önce Elele'de mantar burger tarifi yer almıştı. İşte Elele arşivinden Elif Edes Tapan'ın hazırladığı mantar burger tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
4 kişilik
30 dakika
20 dakika
165 kalori
Mantar burger için malzemeler;
- 150 gr mantar
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 küçük soğan
- 1 adet kabak
- 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 100 gr galeta unu
- 2 yemek kaşığı un
- 1-2 tutam tuz
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 10-15 adet arpacık soğanı
- 1 adet domates
- yeşillik
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Ufak hamburgere uygun ekmek
1
Mantarları doğrayın, zeytinyağı ile sularını bırakıp tamamen çekene kadar soteleyin.
2
Kabağı rendeleyin, soğanı da doğrayarak birlikte robotta çekin.
3
Mantarı, maydanozu, galetayı, unu, tuzu, biberi ilave edin. Sulu görünürse galeta unu ilave edebilirsiniz.
4
Harcı unlayarak istediğiniz büyüklükte köfte haline getirin. 1 saat buzdolabında veya daha kısa süre buzlukta bekletin.
5
Yeterince soğuyup kıvamı koyulaşınca az zeytinyağı koyduğunuz tavada 8-10 dakika ızgara yapın.
6
Arpacık soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın, tereyağında hafif karamelize olana kadar soteleyin.
7
Mantar burgeri tercih ettiğiniz ekmek çeşidi ile yeşillik, domates ve arpacık soğan ile servis yapın.